Revalidatie na sportblessures

Revalidatie na sportblessures feature image 01

Samenvatting Artikel

Heb jij een tijd niet getraind, gesport, vanwege een blessure of een ongeluk tijdens het trainen? Ervaar je dat je spierkracht niet hetzelfde is als voorheen en wil je hier wat aan doen? Dan is sportrevalidatie wat voor jou. In dit artikel lees je alles over sportrevalidatie wat het inhoudt en wat het jou oplevert, dus lees vooral verder. 

Wat is sportrevalidatie?

Het is een veel voorkomende vorm van fysiotherapie, waarbij de focus ligt op het herstellen van de spierkracht, het uithoudingsvermogen en bewegingsproblemen als gevolg van een blessure. Het doel van sportrevalidatie is om jou zo snel mogelijk te laten sporten. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals rek- en strekoefeningen, kracht- en stabiliteitstraining, balansoefeningen en loopoefeningen. Je wordt ook begeleid bij het opbouwen van een gezonde lifestyle en het verminderen van blessures.

Revalidatie technieken

Voor sportrevalidatie zijn er verschillende technieken, waaronder rek- en strekoefeningen, kracht en stabiliteitstraining, balansoefeningen en loopoefeningen. Al deze technieken worden gebruikt om de spierkracht te verbeteren, de mobiliteit te verhogen, het uithoudingsvermogen en de beweeglijkheid te vergroten, en het verminderen van pijn. 

Voordelen van Revalideren

Sportrevalideren heeft meerdere voordelen voor jou. Het Verbetert de mobiliteit, door het versterken van de spieren en het verbeteren van de flexibiliteit. Vermindert pijn: Oefeningen die tijdens sportrevalidatie worden gedaan helpen bij het verminderen van pijn door het versterken van de spieren en het verbeteren van de beweeglijkheid. Vermindert risico op verdere blessures: Door het versterken van de spieren en het verbeteren van de beweeglijkheid, wordt het risico op verdere blessures verminderd. Verbetert de algehele prestaties: Het kan helpen bij het verbeteren van algehele prestaties, waaronder het verhogen van de uithoudingsvermogen en het verbeteren

Revalideren en meer zelfvertrouwen

Het revalideren helpt ook bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Door het versterken van de spieren en het verbeteren van de prestaties voel jij je meer zelfverzekerd in het dagelijkse leven en tijdens het sporten. Het versterken van zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je optimistisch blijft tijdens jouw herstelproces, hierdoor stel je realistische doelen en blijf je gemotiveerd.

Bij een blessure of ongeluk tijdens het sporten is het herstellen van de spierkracht, het uithoudingsvermogen en bewegingsproblemen belangrijk. Sportrevalideren zorgt ervoor dat jij dit bereikt hiervoor zijn er verschillende technieken. Zoals rek- en strekoefeningen, kracht en stabiliteitstraining, balansoefeningen en loopoefeningen. Deze technieken hebben ieder een ander doel en dragen hiermee bij aan het terugbrengen van je lichaam in topvorm.

Meer artikelen

hernia
Een hernia kan op verschillende plaatsten in het lichaam voorkomen. Lees hier welke adviezen je moet volgen om snel te herstellen.
rug klachten
Rugklachten zijn erg storend en je ervaart er veel last van. Hier lees je alles over rugklachten en ontvang je adviezen.
Regelmatig een blessure, maar niks helpt? Probeer eens shockwave therapie. Wat het precies is en inhoudt, dat lees je in dit artikel.