De voordelen van een sportmassage

De voordelen van een sportmassage feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil je meer uit je lichaam halen, je prestaties verhogen en de volle 100% uit je lichaam halen?  Dan is een sportmassage wat voor jou. Ben je nog niet bekent met sportmassages lees dan vooral dit artikel, want hier lees je alles over de sportmassage. Ontdek van wat het is tot welke technieken er zijn. 

Wat is een sportmassage?

De sportmassage is een specifieke vorm van massage gericht op het verbeteren van je prestaties. Deze techniek wordt gebruikt voor het verlichten van spanning, verlichten van spierpijn, voorkomen van blessures en de algehele prestatie te verhogen. Sportmassages worden uitgevoerd door een gekwalificeerde therapeut, die gebruikt maakt van de juiste technieken.  

Wat zijn de voordelen van sportmassages?

Er zijn al enkele voordelen genoemd van de sportmassages zoals: verhogen van prestaties, verlichting van spierpijn en voorkomen van blessures. Er zijn nog veel meer voordelen aan sportmassages, waaronder het verbeteren van de bloedcirculatie, herstellen van vermoeidheid en het helpt bij het verminderen van stress en angst. Deze voordelen brengen je geest en lichaam tot rust voor betere prestaties. 

Hoe vaak kan je een sportmassage doen? 

Hoe vaak je een sportmassages neemt hangt af van verschillende omstandigheden. Deze omstandigheden zijn leeftijd, trainingsschema, niveau van jouw prestaties, en mogelijke blessures. Als je veel krachttraining doet heb je aan één massage per maand genoeg. Bij een competitieve sport zou je een massage per twee tot drie weken nodig hebben. Voorbeelden van een competitieve sport zijn atletiek of voetbal. Het is aan te raden het niet vaker te doen dan hier staat aangegeven, want bij te veel massages ervaart je lichaam meer stress. Teveel stress leidt tot vermoeidheid en verhoogde spierspanning. 

Welke technieken worden er gebruikt?

Er zijn verschillende technieken die worden gebruikt bij het uitvoeren van een sportmassage. Deze technieken zijn kneding, strijken, kloppen, effleurage, tikken en het gebruik van hulpmiddelen. Welke techniek wordt gebruikt hangt af van het doel. Kneding wordt gebruikt voor het verlichten van pijn, strijken ontspant de spieren en vermindert pijn, kloppen vermindert spierpijn en verhoogt flexibiliteit, effleurage verbetert de bloedsomloop, tikken vermindert spierkrampen, stress en angst. Eventuele hulpmiddelen die een therapeut kan gebruiken zijn een foam roller en een massagebal.

Voor welke blessures kan ik een sportmassage gebruiken?

Sportmassages worden gebruikt om een breed scala aan blessures te behandelen, waaronder spierkrampen, spierstijfheid, spierblessures, kneuzingen, verstuikingen, verrekkingen en peesontsteking. Als jij één van deze blessures hebt is een sportmassage zeker aan te raden voor een sneller herstel.

Sportmassages doe je voor verschillende redenen: het verhogen van je prestatie, of het behandelen van een blessure. Afhankelijk van je doel zijn er verschillende technieken die worden toegepast. Al deze technieken hebben hun eigen voordelen, overal zijn er veel voordelen uit sportmassages te halen. Natuurlijk moet je dit niet te vaak doen, maar als je een nieuwe manier zoekt om je sportprestaties te verhogen of te herstellen van een blessure begin hier dan vooral mee. 

Meer artikelen

hernia
Een hernia kan op verschillende plaatsten in het lichaam voorkomen. Lees hier welke adviezen je moet volgen om snel te herstellen.
rug klachten
Rugklachten zijn erg storend en je ervaart er veel last van. Hier lees je alles over rugklachten en ontvang je adviezen.
Regelmatig een blessure, maar niks helpt? Probeer eens shockwave therapie. Wat het precies is en inhoudt, dat lees je in dit artikel.