De basis van sporten en afvallen

De basis van sporten en afvallen feature image 01

Samenvatting Artikel

Afvallen klinkt vaak veel simpeler dan het is, beweeg meer, eet minder en eet gezonder. Echter vraagt het heel veel van je zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en kost het tijd om jouw doel te bereiken. In dit artikel wordt besproken hoe je afvallen leuker kan maken door te sporten. Je leest hier enkele tips, welke sporten het meest geschikt zijn voor afvallen en welke supplementen jouw helpen bij het bereiken van dit doel. 

Tips voor het afvallen? 

Begin met het kiezen van een sport die je leuk vindt. Als je een sport kiest die je leuk vindt, maak je het makkelijker voor jezelf om de motivatie vast te houden en je te blijven focussen op je doel. Een realistische routine helpt je om niet gedemotiveerd te raken en door te zetten. Probeer iedere dag minstens 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Om vet te verbranden en af te vallen, is het belangrijk dat je gezond eet. Eet voedsel dat je energie geeft en vol zit met voedingsstoffen zoals, groenten, fruit, noten en zaden. Verminder daarnaast je calorie-inname. Probeer je calorie-inname elke dag ongeveer 500 calorieën lager te houden dan je normale niveau. Werk daarnaast toe naar concrete doelen zo staar jij je vooral niet blind.

Welke sporten zijn geschikt om af te vallen?

Er zijn veel verschillende sporten die geschikt zijn om af te vallen. De meest populaire opties zijn hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen, fitness en yoga. Ook HIIT (high intensity interval training) is een goede manier om calorieën te verbranden. Maar het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt, omdat je dan meer geneigd bent om er de tijd voor vrij te maken. Mocht de sport die jij leuk vindt er niet tussen staan, laat dat je dan niet tegen houden en probeer ze een keer uit!

Welke supplementen helpen jou met afvallen?

Er zijn verschillende supplementen die helpen met afvallen, zoals: Omega-3 vetzuren: Omega-3 vetzuren helpen bij het verminderen van lichaamsvet. Whey-eiwit kan helpen bij het verbranden van meer calorieën en bijdragen aan het behouden van spiermassa tijdens het afvallen. Groene thee-extract bevat polyfenolen die helpen bij het verhogen van de stofwisseling en het verbranden van meer calorieën. Garcinia Cambogia vermindert de eetlust, wat helpt bij het afvallen. Choline helpt bij het verminderen van het verlangen naar voedsel en het versterken van de spieren. Psylliumvezels helpt bij het verminderen van de kans op verstopping en het verzadigen van de maag.

Welke voeding helpt jou bij afvallen?

Er is geen specifieke voeding die je helpt bij afvallen. Een gezond en gevarieerd dieet is het beste voor een gezond gewichtsverlies. Voeding met veel vezels, volkoren granen, mager eiwit, fruit en groenten helpen je verzadigd te blijven en je lichaam de voedingsstoffen te geven die je lichaam nodig heeft. Het is ook belangrijk om de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt te beperken door minder calorierijke voeding te eten zoals, gestoomde groente, geroosterde gerechten en granen zoals havermout en quinoa. Het is daarnaast belangrijk om zorgvuldig te kijken naar de ingrediëntenlijst van producten en te kiezen voor voeding met weinig toegevoegde suikers, zout en vet.

Afvallen is een proces wat tijd en inspanning kost. Hierbij zijn bewegen en voeding erg belangrijk. Kies een sport die je leuk vindt, op deze manier maak je dit proces leuker en zul je er meer tijd in stoppen. Bij je voeding moet je erop letten dat je gevarieerd en gezond eet, vermijd dingen met veel suikers en vetten. Mocht je moeite hebben met het letten op je voeding dan zijn er supplementen die je hierbij helpen.  

Meer artikelen

hernia
Een hernia kan op verschillende plaatsten in het lichaam voorkomen. Lees hier welke adviezen je moet volgen om snel te herstellen.
rug klachten
Rugklachten zijn erg storend en je ervaart er veel last van. Hier lees je alles over rugklachten en ontvang je adviezen.
Regelmatig een blessure, maar niks helpt? Probeer eens shockwave therapie. Wat het precies is en inhoudt, dat lees je in dit artikel.